Quiche de sardines, tonyina i espinacs

receptes-quiche

Sóc una autèntica fan de les sardines, en qualsevol dels seus formats, però especialment les sardines en conserva són una opció molt saludable i a l’abast de qualsevol butxaca. Aquesta és una recepta de quiche molt original, té els ingredients típics de la quiche però a més sardines, tonyina i espinacs, son una combinació deliciosa i molt diferent. En aquesta ocasió he preparat la massa ja que porta part de farina integral, però si us fa por preparar-la sempre podeu comprar massa brisa en algun supermercat.

Ingredients per a 4 persones:

3 ous

90 grams de formatge gruyère ratllat

150 ml de llet

150 ml de nata de cuinar

1 llauna de sardines en oli d’oliva

3 llaunes petites de tonyina en oli d’oliva

1 grapat d’espinacs secs i nets

Sal i pebre

Per preparar la massa:

50 grams de farina integral

150 grams de farina blanca

4 cullerades d’oli d’oliva

aigua

Dificultat: Fàcil

Necessitareu: Motlle rodó de quiche d’uns 20-25 cm, jo he utilitzat aquest de Le Creuset, és fabulós ja que la massa no s’enganxa gens i la cocció és perfecta. Paper film transparent. Corró per estirar la massa.

Comencem cuinant la massa. En un bol unim les dues farines, la sal i l’oli, i remenem amb una espàtula de fusta. Després mentre amassem amb les mans hi anem afegint l’aigua a poc a poc. Ja veureu que a mesura que anem afegint l’aigua la massa comença a prendre textura i es desenganxa amb més facilitat. Quan es desenganxi del tot, formem una bola i l’emboliquem amb paper film i la deixem reposar 30 minuts.

Pre escalfem el forn a 180ºC.

Estirem la massa amb el corró. Empolvorem el motlle amb una mica de farina i hi col·loquem a sobre la massa. Repartim els espinacs pel fons. Escorrem la tonyina i la repartim també. Col·loquem les sardines.

En un bol batem els ous amb la llet, la nata, sal pebrem. Afegim el formatge ratllat, barregem i ho aboquem al motlle.

Posem al forn una mitja hora (quan estigui daurada la superfície ja podem retirar la quiche).

Espero que us agradi!

Anuncis

One thought on “Quiche de sardines, tonyina i espinacs

  1. Retroenllaç: Quiche de sardines, tonyina i espinacs | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s