Quiche de sardines, tonyina i espinacs

receptes-quiche

Sóc una autèntica fan de les sardines, en qualsevol dels seus formats, però especialment les sardines en conserva són una opció molt saludable i a l’abast de qualsevol butxaca. Aquesta és una recepta de quiche molt original, té els ingredients típics de la quiche però a més sardines, tonyina i espinacs, son una combinació deliciosa i molt diferent. En aquesta ocasió he preparat la massa ja que porta part de farina integral, però si us fa por preparar-la sempre podeu comprar massa brisa en algun supermercat.

Ingredients per a 4 persones:

3 ous

90 grams de formatge gruyère ratllat

150 ml de llet

150 ml de nata de cuinar

1 llauna de sardines en oli d’oliva

3 llaunes petites de tonyina en oli d’oliva

1 grapat d’espinacs secs i nets

Sal i pebre

Per preparar la massa:

50 grams de farina integral

150 grams de farina blanca

4 cullerades d’oli d’oliva

aigua

Dificultat: Fàcil

Necessitareu: Motlle rodó de quiche d’uns 20-25 cm, jo he utilitzat aquest de Le Creuset, és fabulós ja que la massa no s’enganxa gens i la cocció és perfecta. Paper film transparent. Corró per estirar la massa.

Comencem cuinant la massa. En un bol unim les dues farines, la sal i l’oli, i remenem amb una espàtula de fusta. Després mentre amassem amb les mans hi anem afegint l’aigua a poc a poc. Ja veureu que a mesura que anem afegint l’aigua la massa comença a prendre textura i es desenganxa amb més facilitat. Quan es desenganxi del tot, formem una bola i l’emboliquem amb paper film i la deixem reposar 30 minuts.

Pre escalfem el forn a 180ºC.

Estirem la massa amb el corró. Empolvorem el motlle amb una mica de farina i hi col·loquem a sobre la massa. Repartim els espinacs pel fons. Escorrem la tonyina i la repartim també. Col·loquem les sardines.

En un bol batem els ous amb la llet, la nata, sal pebrem. Afegim el formatge ratllat, barregem i ho aboquem al motlle.

Posem al forn una mitja hora (quan estigui daurada la superfície ja podem retirar la quiche).

Espero que us agradi!

One thought on “Quiche de sardines, tonyina i espinacs

  1. Retroenllaç: Quiche de sardines, tonyina i espinacs | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s