Crestes “empanades” de carn argentines

recepta crestes argentines carn

Aquesta recepta és una adaptació meva a unes empanades (crestes) que vaig provar un cop a Argentina que em van encantar. L’única dificultat és trobar les tapes (la massa) no proveu a fer-les amb la massa “La cocinera” que venen als súpers perquè aquesta massa és massa fina i no us quedarà bé (es trencaran). A Barcelona aquestes tapes es poden comprar a unes carnisseries  argentines, aquí trobareu les adreces.

Ingredients per fer 15 empanades:

400 grams de carn picada barrejada (vedella i porc)

1 ceba

1 grapat de panses

Pebre vermell dolç (pimentón)

1 polsim de sucre

125 grams d’olives amb anxova

3 ous

1 paquet de “tapes” Argentines (jo faig servir la Salteña) per fregir (no per forn)

Oli de girasol

Necessitareu: una paella fonda o un wok

Dificultat: Fàcil

L’elaboració és molt senzilla. En una paella a foc lent posarem una mica d’oli i la ceba picada,  la deixem enrossir, després hi afegim la carn picada, salem i la deixem coure. Hi afegim el pebre vermell, amb 3 culleretes de cafè en tindreu prou, ho barregem i ho deixem un parell de minuts, per corregir l’acidesa hi afegirem 1 cullerada de sucre i finalment, hi afegim les panses (amb un grapat n’hi haurà prou). Ho retirem del foc i reservem.

Bullim un parell d’ous (jo els poso des d’un principi amb l’aigua freda i quan bull compto 12 minuts). Els pelem i ratllem un cop cuits.

Tallem les olives a rodanxes.

En un bol hi posem la carn que hem fet amb les panses i la ceba, les olives i l’ou ratllat, finalment hi posem 1 ou batut i ho remenem (això farà que la pasta de dins de les empanades no quedi tan seca). Deixem reposar 1 hora.

Passada l’hora només ens caldrà omplir les empanades. Per tancar-les bé jo faig una mena de sanefa, a la foto la podreu veure bé.

Per fregir-les faig servir un wok amb abundat oli de gira-sol, d’aquesta manera queden fregides com si féssim servir una fregidora. Us aconsello que feu servir paper de cuina per absorbir l’oli de les empanades fregides.

Bon profit!

One thought on “Crestes “empanades” de carn argentines

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s