Coca de Fruites de Sant Joan

receptes-coques

Demà és la nit de la revetlla de Sant Joan i com és tradició, almenys a Catalunya, se celebra acompanyada de coca de fruites confitades i pinyons. També és tradicional menjar la coca de llardons, recepta que ja vaig compartir amb vosaltres l’any passat. Espero que us agradi aquesta recepta i us animeu a preparar-la. Per descomptat, no cal que sigui Sant Joan per fer-la, ja que son unes postres o un berenar perfecte per a qualsevol època de l’any. 🙂

Ingredients:

Preparació de la massa mare:

140 gr farina

30 gr llevat fresc

80 ml. aigua tèbia

Per preparar el brioix:

80 gr Sucre glas

20 gr de sucre invertit (opcional)

2 ous

460 gr farina de força

20 ml de licor d’anís

120 ml de llet

Un pessic de sal

La pell ratllada d’una taronja i una llimona

Un grapat de pinyons (uns 40-50 grams)

Fruita confitada variada per decorar

1 ou batut per pintar la coca

Necessitareu: Safata de forn. Forn.

Dificultat: Mitjana

Comencem preparant la massa mare, ajuntem tots els ingredients que a dalt us indico (farina, llevat i aigua) i els amassem fins que estiguin ben integrats. Deixarem reposar la massa dins d’un bol tapada amb un drap durant almenys una hora, ha de doblar el seu volum.

Un cop tenim preparada la massa mare, hi afegim la llet, els ous, l’anís i el sucre invertit i després hi afegim el sucre, la sal, la pell ratllada de la taronja i la llimona, i tamisem la farina. Ho barregem tot bé amb una espàtula i ho deixem reposar un quart d’hora. Després sobre una superfície neta empolvorem amb farina i comencem a amassar, ha de quedar una massa elàstica i esponjosa. Un cop tenim la massa preparada, la tapem i la deixem reposar 15 minuts. Passats els quinze minuts, la tornem a amassar. La massa ha d’estar més flexible i menys enganxosa.

Formem una bola amb la massa i la deixem reposar fins que dobli el volum.

Quan hagi doblat el volum, la amassem una miqueta més i li comencem a donar la tradicional forma allargada ajudant-nos d’un corró d’amassar. No ha de quedar una massa molt gruixuda, d’1 cm o 1.5 cm com a molt. Pintem la massa amb l’ou batut i hi col·loquem les fruites confitades a sobre i els pinyons. Després la deixem reposar dins del forn apagat fins que dobli el volum (unes 4 hores).

Passades les 4 hores, afegim el sucre per sobre.

Pre escalfem el forn a 250ºC.

Quan tinguem el forn calent, el baixem a 200º C i hi posem la coca uns 25 minuts o fins que veiem que està daurada.

Espero que us quedi genial i que passeu una nit de Sant Joan molt feliç!

2 thoughts on “Coca de Fruites de Sant Joan

  1. Retroenllaç: Coca de Fruites de Sant Joan | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s