Pastís Llimona “Lemon Pie”

LEMON PIE – Pastís de llimona


Ingredients:

Base de galeta: 250 grams de farina, 125 grams mantega, 70 grams de sucre, 2 rovells d’ou, 50 ml d’aigua, un pessic de sal.

Crema de llimona: 3 llimones, 150 grams de sucre, 3 ous, 1 cullerada gran de maicena.

Merenga: 2 clares d’ou, 100 grams de sucre, 1/2 cullereta de royal (llevat)

Necessitareu: un motlle de 25 cm de diàmetre. Batedora elèctrica. Paper vegetal.

Dificultat: Difícil.

Comencem per fer la base de galeta. Primer haurem de batre els rovells d’ou amb el sucre (jo els he batut amb la batedora) fins que quedin més clars de color, afegir-hi l’aigua. A part en un bol treballem amb els dits la farina amb la mantega (jo l’havia estovat un punt al microones prèviament), barrejarem ràpid la mantega i la farina fins que quedi d’una textura com si fos sorra. Fer un volcà amb la farina, i al mig tirar-hi el rovell amb el sucre, remenar-ho tot amb un ganivet i quan ho veiem força lligat fer-ne una bola. Estirar-ho amb l’ajuda d’una maça de fusta. Col·locar sobre el motlle prèviament untat amb mantega (jo no hi he posat mantega, li he posat paper vegetal), posar a sobre de la massa paper vegetal i llegums (jo faig servir cigrons) a sobre per evitar que pugi la massa. Coure de 20 a 25 minuts a 180ºC.

Per fer la crema de llimona pelem 1 llimona i exprimim les 3 llimones, posem el suc, la pell de la llimona a escalfar al foc. Afegir-hi el sucre i la maicena.  Batre els ous i afegir-los. Remenar sense parar per evitar que es cremi. Ja veureu que queda espès molt ràpid. Posar a sobre de la base de galeta (ja haurem tret el paper vegetal i els cigrons de sobre 🙂 ).

Finalment fem la merenga, en un bol metàl·lic (important si voleu que surti bé!), i una batedora elèctrica de baritlles  (no sé com es diu en català exactament, perdoneu!), posar-hi les clares i un polsim de sal, començar a batre, quan veieu que qualla hi anem afegint el sucre barrejat amb el Royal poc a poc. Quan estigui a punt posar a sobre de la crema de llimona, i enfornar 10 minuts a 135ºC (la merenga ha de quedar rossa).

Bon profit!!!!!!!

 

3 thoughts on “Pastís Llimona “Lemon Pie”

  1. Retroenllaç: Pastís Llimona “Lemon Pie” | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s