Préssec en almívar

recepta-pressec-en-almivar

Encara es poden trobar bons préssecs de calanda a les botigues, així que una bona manera d’allargar el plaer de menjar-los es fer-los en almívar per poder menjar-los durant tot l’any. És molt fàcil fer-los i a més pot convertir-se en un bon regal.

Ingredients per preparar 1 pot:

6 préssecs de calanda

350 gr de sucre

1 litre d’aigua

1 llimona

Necessitareu: Cassola i pot hermètic per conservar els préssecs.

Dificultat: Fàcil

Rentem la llimona i els préssecs. Escaldeu el pot en aigua bullint uns 5 minuts.

Exprimim el suc de la llimona en una olla amb un litre d’aigua i ho posem a bullir. Quan l’aigua bulli hi posem els préssecs i els escaldem durant dos minuts (si no son molt madurs fins i tot mig minut més), els escorrem i després els pelem amb un ganivet esmolat.

Tallem els préssecs per la meitat i els hi trèiem l’os. Aquesta part costa una mica.

Preparem l’almívar, posem en un cassó un litre d’aigua amb els 350 gr de sucre, anem remenant fins que bulli i deixem que estigui bullint uns dos-tres minuts. Ho retirem del foc i deixem que es refredi.

Posem els préssecs al pot hermètic i els cobrim amb l’almívar. Tanquem el pot i el posem en una olla amb aigua (que no arribi a cobrir tot el pot (fins l’alçada de la tapa)) i el posem a bullir mitja hora, tranquils que no explotarà el pot jeje.

Després deixem refredar i ja els podeu guardar en un lloc fresc i fosc (per tant la nevera és un lloc ideal). Això sí!!! Haureu de tenir paciència i esperar un mes per menjar-los!!

Bon profit quan us els mengeu!!

Potser també t’interessen aquestes receptes:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s