Recepta: Melmelada de Maduixa i Melmelada de Taronja

Mermelades de fruita

Ingredients per fer 2 pots de 350 cc de melmelada (1 de taronja i 1 de maduixa):

Melmelada de maduixa:

600 grams de maduixes

300 grams de sucre

El suc de mitja llimona.

Melmelada de Taronja:

400 grams de taronja

300 grams de sucre

La pell d’una taronja tallada molt fina.

El suc de mitja llimona.

Dificultat: Fàcil

Necessitareu: 2 Potets de vidre de 350 cc.

Mai m’havia animat a fer melmelada i mireu l’altre dia em vaig animar a donar una sorpresa “low cost” al meu senyor marit jeje i li vaig fer unes melmelades personalitzades! Va estar encantat així que aquí teniu una bona idea per regalar! Després us diré on podeu personalitzar les etiquetes!!

Per començar posem una olla mig plena d’aigua a bullir per esterilitzar els pots de vidre. Poseu els pots i els deixeu bullir uns 3 minuts. Els trèieu i els reserveu per quan estigui la melmelada feta.

Per fer la melmelada de maduixa agafeu les maduixes les renteu, els hi talleu les cues i les parts blanques i les talleu a trossets petits. Posem en un bol les maduixes amb el sucre i el suc de llimona i ho deixem reposar un parell d’hores.

Passades les dues hores ja veureu que han fet un munt de suc! Poseu les maduixes (amb el suc i tot) a foc lent en una olla prou gran (penseu que quan bulli pujarà força de volum). Quan comenci a bullir compteu que haurà d’estar bullint uns 25 minuts aproximadament. Aneu retirant amb una cullera l’escuma que vagi fent.

Un cop passats els 25 minuts o quan veieu que les maduixes pràcticament s’han desfet trèieu del foc i poseu la melmelada calenta a un dels pots de vidre esterilitzats,  ompliu fins dalt tapeu ben fort i tombeu boca avall el pot (d’aquesta manera crearem l’efecte d’envasat al buit). Quan sigui freda guardeu-la a la nevera.

Per fer la melmelada de taronja agafeu les taronges les peleu, els hi talleu les parts blanques i les talleu a trossets petits.

Talleu la pell de taronja ben fina (jo he fet servir aquest aparell que fa la pell molt i molt fina) i la reserveu.

Poseu les taronges amb les tires de pell i el sucre  a foc lent en una olla prou gran (penseu que quan bulli pujarà força de volum). Quan comenci a bullir compteu que haurà d’estar bullint uns 40 minuts aproximadament. Aneu retirant amb una cullera l’escuma que vagi fent.

Un cop passats els 40 minuts o quan veieu que la melmelada està prou espessa, poseu la melmelada calenta a un dels pots de vidre esterilitzats,  ompliu fins dalt tapeu ben fort i tombeu boca avall el pot (d’aquesta manera crearem l’efecte d’envasat al buit). Quan sigui freda guardeu a la nevera.

Penseu que com no tenen conservants no duraran tant de temps com les del supermercat però com són MOOOOLT més bones segur que les acabareu aviat!! 🙂

Finalment si us animeu a fer les etiquetes personalitzades a aquesta web les podreu fer!

Bon profit!

2 thoughts on “Recepta: Melmelada de Maduixa i Melmelada de Taronja

  1. Retroenllaç: Préssec en almívar | pixiecuina

  2. Retroenllaç: Crema de taronja | pixiecuina

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s