Tarta de Santiago


recepta tarta de Santiago

La recepta de la tarta de Santiago és probablement el pastís que més hauré fet en tota la meva vida. Agrada a tothom i a més aquesta versió té un gust d’ametlla i una textura humida que la converteixen en un pastís extraordinari. Això sí, no és ideal per moments de dieta. 🙂

Ingredients per a 8 persones:

200 grams d’ous (aproximadament 3 ous grans)

200 grams d’ametlla en pols

200 grams de sucre llustre

180 grams de mantega

Dificultat: Mitjana (per la cocció)

Necessitareu: Batedor manual. Creu de Santiago per a la decoració (la podeu trobar a Internet i retallar-la). Motlle d’uns 24 cms aprox.

Pre escalfem el forn a 190º. Només la resistència d’abaix.

En un bol posem l’ametlla amb el sucre i ho barregem bé amb el batedor. Després hi afegim la meitat dels ous i tornem a barrejar durant un parell de minuts i hi tirem l’altra meitat d’ous, ho barregem bé. A continuació posarem la meitat de la mantega que tindrem fosa com pomada (la podeu posar al micro a poca potencia un minut i després remeneu amb una cullera perquè es barregin la part fosa amb la no fosa) barregem un parell de minuts i hi afegim l’altre meitat de la mantega i barregem fins que quedi una massa homogènia.

Folreu el motlle amb paper de forn i hi bolqueu la massa.

Posem al forn uns 30 minuts. (Jo poso el forn (elèctric) funcionant només a la part inferior i la safata a mitja alçada, però això depèn del tipus de forn que tingueu). Passats els 30 minuts punxeu amb un escuradents el pastís (sense treure’l del forn) si l’escuradents surt net ja podeu treure el pastís.

Deixeu refredar i després ja el podreu decorar amb el sucre llustre posant a sobre la creu i després traient-la.

Bon profit!!

Potser també t’interessen aquestes receptes:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s