Espaguetis amb mandonguilles

receptes-pasta

Sóc molt fan d’Itàlia, de la seva cultura, del seu idioma, i de la seva gastronomia …! Així que sempre que puc preparo un bon plat de pasta per agafar energies. La recepta d’avui és un clàssic de la pasta i l’acompanyar un bon sofregit i unes mandonguilles. Ja veureu que no és massa complicada, això sí … necessita una mica més de temps que uns espaguetis carbonara :-).

Ingredients per a 4 persones:

Per a preparar les mandonguilles (també les podeu comprar preparades):

300 gr de carn picada

julivert picat

1/2 gra d’all

1 ou lleugerament batut

farina

Per al sofregit:

1 ceba tallada a rodanxes fines

1 branca d’api picada fina

1 pastanaga tallada molt fina

Romaní fresc picat

400 gr de tomàquet triturat

350 gr d’espaguetis

Parmesà ratllat

Oli d’oliva, sal i pebre

Necessitareu: Olla, jo he utilitzat la meva cocotte de Le Creuset, perfecta per a preparar sofregits però també per coure la pasta ja que l’aigua s’escalfa molt ràpida. Paella per daurar les mandonguilles.

Dificultat: Fàcil

Comencem posant a bullir aigua amb una mica de sal. Primer courem la pasta (seguint els temps de cocció que indiqui l’envàs de la pasta). Un cop cuita la escorrerem i la esbandirem amb aigua per evitar que s’enganxi. La reservem.

Mentre la pasta es cou podem anar preparant les mandonguilles … Barregem la carn picada amb el julivert i l’all en un bol. Afegim l’ou i una mica de sal. Formem les mandonguilles amb la barreja. Les enfarinem i després les daurem una mica en una paella amb una mica d’oli. Les reservem.

Escalfem a l’olla una mica d’oli a foc suau i hi tirem les verdures i el romaní picat, ho fregim uns 10 minuts, remenant de tant en tant.

Hi afegim les mandonguilles i el tomàquet triturat, tirem també una mica de sal. A foc suau i remenant de tant en tant, ho deixem coure uns 30 minuts. Passada la mitja hora hi afegim la pasta i ho remenem bé durant un parell de minuts.

Ho servim calent i acompanyat d’un bon formatge parmesà ratllat.

Bon profit!

One thought on “Espaguetis amb mandonguilles

  1. Retroenllaç: Espaguetis amb mandonguilles | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s