Tronc de Nadal de xocolata

receptes-nadal

Ja feia temps que tenia ganes de preparar un tronc de Nadal … jo que sóc una fanàtica de la xocolata !! A sobre és força més senzill del que sembla, això sí, us recomano que feu una petita inversió en un motlle per preparar pastissos enrotllats com per exemple el de Lékué que està molt bé perquè el pa de pessic no s’enganxa i després és molt senzill d’enrotllar … 🙂
Ingredients:
Per preparar el pa de pessic:
120 grams de farina especial per a fer pa de pessic (ja inclou el llevat)
120 grams de sucre blanc
4 ous
1 cullerada de cafè de sucre de vainilla
Per preparar la trufa de xocolata del farciment:
200 grams de xocolata negra fondant
200 ml de nata per muntar freda
Per a la cobertura de xocolata:
100 grams de xocolata negra fondant
100 ml de nata per muntar
Dificultat: Fàcil
Necessitareu: Motlle rectangular untat de mantega o safata de forn folrada de paper de forn o el motlle de silicona que us comentava a dalt. Batedora de varetes per muntar la nata. Recomanable microones.
Pre escalfem el forn a 175 º (escalfant dalt i baix).
Primer preparem el pa de pessic.
Batem els ous (millor que estiguin a temperatura ambient) fins que tripliquin el seu volum. Afegim el sucre normal i el de vainilla i seguim batent. Tamisem la farina (per exemple usant un colador) mentre seguim batent.
Posem al forn uns 10 minuts (o fins que veieu el pa de pessic daurat).
Deixem refredar.
Ara prepararem la trufa del farcit. Desfem al microones la xocolata. Important que aneu de 20 segons en 20 segons obrint el microones i remenant la xocolata fins que es fongui del tot, així evitarem que se’ns cremi.
La deixem que s’entebeeixi una mica.
Muntem la nata freda (200 ml) usant una batedora de varetes.
Anem incorporant a poc a poc la xocolata a la nata, remenant amb moviments envoltants per evitar que la nata es talli. La fiquem 15 minuts a la nevera. Passat aquest temps farcim el pa de pessic: repartim la trufa i després amb cura enrotllem el pa de pessic. El deixem reposar a la nevera.
Ara preparem la xocolata de la cobertura.
A foc lent escalfem els 100 ml de nata, sense deixar de remenar, fins que bulli. Després tirem la nata calenta per sobre de la xocolata (100 gr) i remenem fins que la xocolata es fongui del tot. Deixem que estigui tèbia i després la posem a la nevera una mitja hora, així es solidificarà prou com per cobrir el tronc i que no ens degoti tota la xocolata, a més així li podrem donar la forma més fàcilment. Amb una forquilla podeu fer les ratlles del tronc.
Deixem reposar el tronc a la nevera i el treurem una hora abans de menjar.
Bones festes a tothom!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s