Albergínies farcides de cuscús i gall d’indi

recepta alberginies farcides

Sabíeu que les albergínies son originàries de l’Índia i que es van començar a cultivar fa més de 4000 anys? A més son molt saludables, contenen les vitamines B1, B2, C i A,  i ajuden a reduir el colesterol. Així que aquí teniu una recepta original i molt senzilla, a més, si prescindiu del gall d’indi pot ser un plat apte per vegetarians. 😉

Ingredients per a 4 persones:

4 albergínies

2 cebes

125 grs de gall d’indi

100 grs de formatge emmental

100 grs de cuscús cuit

Oli d’oliva

Sal i pebre

un parell de fulles de llorer

Necessitareu: Olla. Paella. Safata de forn.

Dificultat: Fàcil

Per començar tallem les albergínies per la meitat (al llarg), a la carn hi fem uns talls superficials, les salem i deixem que suïn en un escorredor, passats uns 10 minuts, eixuguem amb paper de cuina el líquid marró que hauran tret.

Les buidem amb molt de compte. Piquem la carn de les albergínies.

Posem agua amb sal i les fulles de llorer a escalfar i quan sigui ben calenta, hi posem les albergínies que hem buidat. Les deixem coure entre 6-7 minuts.

Piquem la ceba i la posem en una paella amb oli i la deixem enrossir a foc lent, quan s’estovi hi afegim la carn de les albergínies i ho deixem coure 15 minuts més. Sal pebrem. Finalment hi afegim el gall d’indi tallat a cubs petits i ho deixem al foc un parell de minuts més. Retirem del foc.

En un bol posem el cuscús cuit i la barreja de ceba, albergínia i gall d’indi i ho barregem tot bé.

Encenem el forn i el posem a màxima temperatura i amb el grill activat.

Farcim les albergínies amb la barreja de cuscús, i a sobre hi posem el formatge emmental ratllat. Gratinem fins que siguin daurades.

Bon profit.

Potser també t’interessen aquestes receptes:

Deixa un comentari