Pastís d’aniversari de la Frozen

recepta-pastis-frozen

L’altre dia vam celebrar l’aniversari de la meva neboda Clàudia, complia 3 anys i és una autèntica fanàtica de Frozen, com la majoria de les nenes de la seva edat avui en dia, a més de ser la seva tia sóc la seva padrina, així que m’havia de lluir en fer-li un pastís digne de l’ocasió. Tot i que la recepta del pa de pessic és la que utilitzo per fer els pastissos de fondant us la vull explicar per si us animeu a fer-lo i que sapigueu que és possible trobar fàcilment tot el material per fer-lo vosaltres mateixos per si us fa pal gastar el dineral que solen costar o si sobretot us fa il·lusió poder fer-lo vosaltres mateixos. 🙂

Ingredients per a 10 persones:

Per fer el pa de pessic:

6 ous

2 iogurts naturals (els de pot de vidre)

Utilitzem el got del iogurt per mesurar:

6 gots de farina amb llevat

3 gots de sucre

2 gots d’oli d’oliva

1 cullerada d’essència de vainilla

Per fer el farcit de xocolata negra:

200 ml de nata per muntar

300 grams de xocolata negra per fondre

Per decorar (tots els ingredients de decoració i talla fondant d’estrella els he trobat a la web de Maria Lunarillos):

500 grams de fondant blanc

250 grams de fondant blau nadó

1 hòstia d’arròs (“oblea”) de Frozen
Recomanable: cola “comestible” per enganxar el fondant.

Necessitareu: un motlle de 23 cm de diàmetre, batedora elèctrica de varetes, corró de fusta i curta fondant d’estrella de neu. Cintra mètrica per mesurar el pa de pessic i calcular el fondant. Pinzell per la cola alimentari.

Dificultat: Mitjana

Pre escalfem el forn a 175 º.

Important: Si us animeu a utilitzar fondant per a decorar el pa de pessic, aquest haurà d’estar completament fred, per tant, serà recomanable que fem el pa de pessic el dia abans o unes hores abans.

Comencem per preparar el pa de pessic: batem el sucre amb els ous (aconsellable utilitzar una batedora elèctrica) fins que comencin a blanquejar i doblin el volum, després hi afegim el iogurt i després l’oli. Després hi afegim la farina, a poc a poc sense deixar de batre, i finalment hi afegim la cullereta d’essència de vainilla.
Posem la barreja en el motlle i la posem al forn durant uns 50-60 minuts (depèn del forn). Punxem el pa de pessic amb un escuradents per saber si està fet, si surt net vol dir que ja està cuit. Traiem el pa de pessic del forn i el deixem refredar.

Tallem la part superior del pa de pessic perquè quedi recte (que no faci muntanyeta).

Fer el farcit de xocolata és molt fàcil! Només haurem de posar al foc la nata per muntar fins que bulli, retirem del foc, i afegim la xocolata remenant bé fins que quedi ben fosa. Deixar refredar bé fins que es solidifiqui una mica.

Un cop tenim el pa de pessic fred i la xocolata una mica solidificada, omplim el pa de pessic tallant-lo per la meitat.

Per decorar amb el fondant comencem pel lateral blau, sobretot heu de mesurar el pa de pessic per saber el llarg i ample que necessiteu. Després fem la part superior blanca, mesureu el diàmetre del pa de pessic i calculeu, jo he afegit més cm perquè caigui pels laterals com imitant neu fosa.

Enganxem l’hòstia utilitzant cola alimentaria, aquesta part és la més xunga així que paciència, si no se us enganxa poseu-hi una mica de pes a sobre, tipus gots. Finalment acabeu de decorar amb estrelles de neu o boletes blanques imitant flocs de neu.

Espero que us hagi agradat aquest pastís i que us animeu a fer-lo, triomfareu segur !!

Bon profit!

Potser també t’interessen aquestes receptes:

One thought on “Pastís d’aniversari de la Frozen

  1. Retroenllaç: Canapès infantils – Marietes de formatge i olives | pixiecuina

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s