Pastís de fruites

Crema amb fruites

Si us animeu a fer la massa d’aquest pastís de fruites tan deliciós, també us podrà servir un altre dia per fer galetes de mantega!

Ingredients:

Per fer la massa (opcional):

100 gr de sucre blanc

200 gr de mantega a trossets i temperatura ambient

370 gr de farina

1 ou

1 i 1/2 cullereta de sucre de vainilla

1 pessic de sal

1 ou batut (per pintar la massa)

Si no voleu fer la massa, podeu comprar un paquet de massa brisa refrigerada.

Per fer la crema:

500 ml de llet,

3 rovells d’ou

100 grams de sucre

35 grams de farina

25 grams de Maicena

la pell d’una llimona

una branca de canyella

una beina de vainilla (al Mercadona mateix en podeu trobar)

Per decorar:

Fruites variades.

Opcional gelatina per capa superior lluent: 

1 full de gelatina.

3 cullerades de sucre.

250 ml d’aigua.

Necessitareu: Motllo de 23 cm de diàmetre.

Dificultat: Mitjana

Per preparar la massa agafem tots els ingredients (batent lleugerament l’ou) i els posem en un bol i comencem a amassar fins que ens quedi una massa compacte. Després la posem en paper film i la deixem reposar a la nevera 1 hora.

Passada l’hora estirem la massa amb l’ajuda d’un corró de pastisseria i posant una mica de farina a la superfície per tal que no s’enganxi la massa.

Arribats a aquest punt, si heu decidit comprar la massa i no fer-la, heu de seguir igualment aquestes instruccions de cocció:

Poseu paper de forn a la base del motllo desemmotllable i a sobre la massa, tallant tota la massa que ens sobri de les cantonades.  Punxem amb una forquilla la base perquè no ens pugi al coure-la i hi posem cigrons o alguna llegum seca que pesi a sobre. Ho fornegem uns 10-15 minuts a 180º, un cop passats aquests minuts ho trèiem del forn i trèiem els cigrons de sobre. Pintem la massa amb ou batut i ho tornem a posar uns 5 minuts més al forn perquè la base (a on hi havíem posat els cigrons) no ens quedi crua.

Un cop tenim la massa, la deixem refredar i comencem a fer la crema.

Per fer-la, posem al foc la llet (reservem un got de llet) amb la pell de la llimona, la canyella i la vainilla. La beina de vainilla es convenient tallar-la longitudinalment pel mig i rascar-la amb un ganivet, sortirà un polsim negre que podeu afegir a la llet (mireu el link). Escalfem la llet vigilant que no bulli. Quan sigui calenta la retirem i trèiem la llimona, la canyella i la vainilla.

En un bol hi posem el sucre i els 3 rovells d’ou i ho batem bé, després tamisem la farina amb la Maicena i li afegim als rovells. Batem bé i aquesta barreja li afegim la llet calenta i ho tornem a posar al foc fins que bulli. Un cop arrenqui el bull, ho retirem del foc i deixem refredar la crema a temperatura ambient tapant-la amb film transparent per que no se’ns hi faci crosta.

Un cop freda la crema ja podem muntar el pastís. Posant la crema a la base de galeta i a sobre les fruites tallades. Si us animeu li podeu posar una capa de gelatina a sobre per tal que us quedi brillant, per fer-ho heu d’hidratar un full de gelatina amb 125 ml d’aigua freda, després escalfem l’altre meitat d’aigua (125 ml) i li afegim a la gelatina, també hi afegim 3 cullerades de sucre, remenem bé fins que es dissolgui la gelatina. Pintem la fruita amb la gelatina.

Bon profit!

5 thoughts on “Pastís de fruites

  1. Retroenllaç: Coca de llardons | pixiecuina

  2. Retroenllaç: Pastís de pinya | pixiecuina

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s