Panellets

Panellets

Ingredients per a 1 kg de panellets (60 peces aprox.):

500 grams d’ametlla crua mòlta

300 grams de patata bullida

400 grams de sucre

Pell de 1/2 llimona

Ous

Dificultat: Fàcil-Mitja

Necessitareu: Paper vegetal per posar a sobre la safata del forn o una làmina de silicona pel forn.

Pasta base dels panellets: Un cop tingueu preparada aquesta pasta llavors només hi haureu d’afegir els ingredients addicionals segons el tipus de panellets que vulgueu fer. Bullim les patates amb pell (compteu uns 20 minuts); un cop toves, les escorrem i pelem i amb una forquilla les aixafem fent-ne un puré. Deixeu-lo refredar completament. A continuació, hi afegim el sucre, l’ametlla mòlta i la pell de llimona ratllada. Amb una forquilla barregem bé tots els ingredients però tampoc barregem massa estona per què sinó ens quedarà la massa tova.  Ara ja tenim la massa que ens servirà de base per fer els panellets!

Panellets de pinyons:

Ingredients: 250 grams de pinyons, 1 ou (separem la clara del rovell).

Prenem trossos de la massa i en fem boletes petites que passem per la clara (ens servirà per enganxar més fàcilment els pinyons) i després passem les boles per un bol amb pinyons i a continuació pintem pel damunt amb el rovell de l’ou el panellet de pinyons.

Panellets d’ametlles:

Ingredients: 100 grams de granet d’ametlla, 1 ou (separem la clara del rovell).

Amb la massa fem unes barretes rectangulars. Les passem per la clara i a continuació per l’ametlla en gra, pintem amb el rovell.

Panellets de coco:

Ingredients: 100 grams de coco ratllat. Rovell d’ou.

Barregem la mateixa quantitat de massa que de coco (no en pes, sinó en volum). Un cop barrejat fem piràmides i pintem la punta amb el rovell d’ou.

Panellets de codony:

Ingredients: 200 grams de codony, sucre.

Agafem la massa i en fem 2 rectangles, posem el codony tallat en una tira d’un 1 cm i mig aproximadament d’ample i de la mateixa allargada que la massa que hem tallat en rectangle. Posem el codony al mig del dos rectangles com si féssim un entrepà 🙂 tallem “l’entrepà” de la mida que vulguem els panellets de codony. Podem arrebossar-los amb sucre.

Panellets de cafè:

Ingredients: cafè soluble (tipus Nescafé) i sucre.

La veritat és que em costa dir-vos la quantitat exacte de cafè que hi poso, el que podeu fer és primer posar una cullereta de cafè soluble i remenar, la massa us hauria de quedar una mica més fosca de color, però tampoc massa per què sinó us quedaran massa forts de gust, si veieu que no queda fosca afegir-hi una mica més. Jo per 17 panellets vaig posar-ne 4-5 culleretes.  Després amb la massa feu unes barretes rectangulars les aixafeu i podeu marcar-les amb una línia al mig com si fos un gra de cafè. Arrebossar amb sucre.
Cocció!

Els panellets han d’anar al forn a uns 225º uns 8-10 minuts màxim, la meva recomanació és que vigileu que quan siguin rossos  els trèieu del forn.

Bon profit!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s