Tortell de Reis amb massapà

Roscón reyes

Ingredients:

Per fer la massa mare:

35 ml de llet a temperatura ambient

1/2 cullereta de sucre blanc

65 grams de farina

5 grams de llevat fresc premsat

Per fer la massa:

80 grams de sucre llustre

la pell ratllada de mitja llimona

la pell ratllada de mitja taronja

30 ml de llet a temperatura ambient

35 grams de mantega a temperatura ambient

1 ou

15 ml de tarongina (agua de azahar)

10 grams de llevat fresc premsat

225 grams de farina de força

1/2 cullereta de sal

Per fer el massapà:

100 grams d’ametlla en pols

80 grams de sucre llustre

1 clara d’ou

Per decorar:

1 ou batut per pintar el tortell

Fruita confitada

Sucre llustre

Necessitareu: Plata de forn, paper de forn

Dificultat: Mitjana

Aquest any m’he animat a fer el tortell de reis, i bé tot i que el resultat no és com els de la pastisseria, el gust és molt més natural i gairebé no porta ni mantega ni ous (que això també va bé pels que pateixen de colesterol) 🙂

Comencem el tortell fent la massa mare així que prepareu tots els ingredients que us indico a dalt (a massa mare). Primer desfem el llevat en la llet, després hi afegim la farina i el sucre i amassem, si la massa s’enganxa molt als dits, podem posar farina a les mans. Un cop tinguem la bola la posem en un bol i la cobrim amb aigua tèbia, quan veiem que la bola sura a l’aigua i ha doblat el volum ja la tenim a punt (no trigarà massa temps).

Ara preparem la massa, desfem els 10 grams de llevat amb els 30 ml de llet, després hi afegim, tot de cop, la mantega a temperatura ambient, la bola de massa mare, l’ou lleugerament batut, el sucre llustre, la pell de les fruites, la farina, la tarongina i la sal i comencem a amassar, ens posem farina a les mans per tal que no s’enganxi la massa. Quan tinguem una bola compacta la tapem amb un drap i esperem a que dobli el volum (calculeu un parell d’hores).

Ara preparem el massapà (opcional) del farcit, és molt fàcil, només heu de posar en un bol l’ametlla en pols, el sucre i la clara d’ou (una mica batuda) i anar remenant fins que s’integrin bé tots els ingredients.

Quan tinguem el massapà, l’emboliquem amb paper film transparent i el posem a la nevera fins que farcim el tortell.

Quan la massa del tortell hagi doblat el volum l’estirem i fem la forma del tortell, amb un ganivet esmolat l’obrim per poder posar el farcit de massapà. Després tanquem el tall amb les mans (apretant una mica la massa), ara posem el tortell a una safata del forn sobre paper de forn. Pintem amb un ou batut i posem les fruites a sobra i el sucre llustre. Posem el tortell dins del forn (sense engegar) i esperem a que agafi volum.

Quan veiem que el tortell és a punt, el trèiem del forn, i pre escalfem el forn a 200º, un cop estigui calent posem el tortell i baixem el forn a 180º i fornegem durant uns 20-25 minuts.

Espero que us animeu a fer-lo!

Que els reis us portin moltes coses!!

 

One thought on “Tortell de Reis amb massapà

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s