Recepta: Mousse de xocolata

Mousse de xocolata

Ingredients per 8 persones:

300 grams de xocolata negre per fondre

4 fulls de gelatina

4 clares d’ou

250 grams de nata per muntar

100 grams de sucre blanc

Aigua freda

1 polsim de sal

Opcional: base de pa de pessic (jo l’he posat del que venen al super preparat) i per decorar: fideus de xocolata, flors de fondant.

Dificultat: Fàcil

Necessitareu: motllo desmuntable d’uns 20 cm de diàmetre. Batedora elèctrica de varetes.

Aquest cap de setmana vam celebrar l’aniversari del meu pare i com és molt llaminer vaig decidir fer aquest pastis de mousse de xocolata… és súper senzill de fer i com no necessita cocció teniu l’èxit assegurat!

Primer agafem la nata i l’escalfem… jo l’he escalfada al microones 3 minuts a màxima potència, també la podeu escalfar al foc vigilant que no arribi a bullir. Hidratem les fulles de gelatina en aigua freda: les submergim en un bol amb aigua freda durant uns 5 minuts.

Un cop tinguem la nata calenta agafem les fulles de gelatina una a una les escorrem amb les mans i les anem posant dintre la nata remenant amb un batedora manual. Tot seguit hi afegim la xocolata a trossets i anirem remenant… amb l’escalfor de la nata s’anirà fonent, si veieu que no s’arriba a fondre podeu tornar a posar mig minut la nata al microones per acabar de fondre la xocolata. Reserveu.

Afegir un polsim de sal a les clares i muntar-les a punt de neu amb l’ajuda de la batedora de varetes. Un cop muntades afegir el sucre poc a poc i seguir batent.

Quan la barreja de nata i xocolata sigui tèbia tirant a freda ja hi podrem afegir les clares amb el sucre i anar remenant suaument.

Ja ho podem posar al motlle i deixar a la nevera reposar 3-4 hores per que qualli. Jo ho vaig deixar tota la nit, però amb 3-4 hores n’hi ha prou. Si teniu nevera no frost millor que tapeu el motlle amb plàstic film transparent per tal de que no es ressequi la xocolata.

Suggerència: Jo hi he afegit una base prima de pa de pessic d’aquest que venen preparat als súpers, ho vaig fer perquè així era més fàcil de servir, però podeu prescindir de la base si ho voleu.  Per decorar el pastis vaig afegir-hi fideus de xocolata i unes flors de fondant.

Bon profit!

2 thoughts on “Recepta: Mousse de xocolata

  1. Retroenllaç: Recepta: Mousse de xocolata | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s