Timbal de brandada de bacallà

TIMBAL DE BRANDADA DE BACALLÀ AMB OLIVADA I CEBA CARAMEL·LITZADA

Ingredients per fer 4 timbals:

3 pebrots vermells

60 – 70 grams d’olivada negra (al súper en trobareu)

400 gr de ceba (de figueres millor)

700 grams de bacallà dessalat.

1/4 litre de nata per muntar.

2 o 3 fulls de gelatina

2 grans d’all

1 bitxo

400 grams d’Oli d’Oliva

Per decorar:

Pasta Filo

Olivada

Germinats (de qualsevol tipus, jo els he triat de ceba).

Necessitareu: un motlle d’anella d’acer inoxidable d’uns 8 cm de diàmetre per muntar el timbal i tallar el pebrot.

Dificultat: Difícil

Aquest plat tot i que demana molt de temps, el resultat és espectacular i els vostres convidats quedaran impressionats.

Primer escalivar el pebrot, calculeu que necessitareu un pebrot per timbal, els pebrots es poden escalivar al forn a 200ºC uns 45 minuts sobre una plata amb oli. Quan estiguin els trèieu i emboliqueu en paper d’alumini per poder pelar-los fàcilment. Deixar refredar una mica, pelar, i tallar amb l’anella de cada pebrot 2 rotllanes per fer les tapes del timbal, el pebrot que sobri  el farem servir per omplir el timbal, tallar petit, reservar.

En un cassó (sense posar-ho al foc) posar l’oli, l’all i el bitxo i reservar-ho, d’aquesta manera l’oli tindrà molt bon gust, i després el farem servir per fregir el bacallà. Deixar reposar l’oli entre mitja hora i una hora.

En una paella posar la ceba prèviament tallada i posar a coure amb oli abundant a foc molt lent, ens haurà de quedar caramel·litzada, per tant necessitarem ben bé una hora.

Mentre es fa la ceba començarem a preparar la decoració del plat… agafem la pasta filo 1 full i el pintem amb olivada, ho dobleguem i tallem a triangles, posar al forn  a 140ºC (forn dalt i baix) sobre paper vegetal i un full a sobre per evitar que s’infli la pasta, uns 4 minuts (vigilem que no es cremi). Treure del forn i reservar.

Agafem el cassó amb l’oli trèiem l’all i el bitxo i encenem el foc i quan sigui calent l’oli, tirar els talls de bacallà amb la pell cap amunt tenint en compte que amb dos minuts per tall n’hi haurà prou. Treure la pell als talls fregits i posar-los batedora, amb una mica de l’oli del bacallà fregit (una cullerada) i la gelatina (que prèviament haurem submergit en aigua freda uns 10 minuts), batre-ho tot. Reservar.

Ara haurem de muntar la nata, amb una batedora elèctrica (no turmix) en un bol metàl·lic, tingueu en compte que a més greix tingui la nata, més fàcil serà muntar-la, mireu que mínim tingui un 35%. Un cop muntada afegir-hi el bacallà i posar a la nevera. En una hora aproximadament haurà quedat con una mousse.

Ara ja podem muntar el timbal!! Agafem l’anella i posem primer una tapa de pebrot, 1 capa de ceba, 1 capa d’olivada sobre la ceba millor només per la cantonada perquè no quedi massa intens, 1 capa de pebrot del que tenim tallat petit, capa de bacallà fins a dalt de l’anella, tapar amb la tapa de pebrot. Treure l’anella i a sobre del timbal posar els germinats. I reclinat sobre el timbal el triangle de pasta filo.

Ja ho teniu! Bon profit!!

 

3 thoughts on “Timbal de brandada de bacallà

  1. Retroenllaç: Timbal de brandada de bacallà | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s