Bacallà a bras (també conegut com Bacallà daurat)

Recepta-bacalla-daurat

Acabo d’arribar de les meves vacances d’estiu a Portugal i una de les primeres receptes portugueses que he volgut preparar és el famós Bacalhau à Brás – també conegut en algunes zones com Bacallà daurat -. Us puc assegurar que aquest ha estat el plat estrella de les vacances, és deliciós i increïblement fàcil de preparar. Es tracta d’un plat de bacallà amb patates palla, ceba i ou. Confesso que la recepta l’he fet amb patates palla que vaig comprar a Portugal, especials per a cuina, tot i que estic segura que amb les que trobem en els supermercats també ens poden servir, sempre que siguin fines. Per cert una curiositat! Sembla ser que que “Bras” és suposadament el cognom del senyor que va inventar aquest plat. 🙂

Ingredients per a 4 persones:

700 grams de llom de bacallà dessalat i esqueixat

350 grams de patata palla

4 ous

1 ceba gran

2 grans d’all

julivert

Oli d’oliva

Sal i pebre

Dificultat: Baixa

Necessitareu: Paella anti-adherent gran.

Per començar pelem i tallem la ceba a mitges llunes finetes.

Batem els ous i els hi afegim una mica de sal i pebre mòlt.

Posem a la paella suficient oli per a cobrir tot el fons de la paella. Quan estigui calent daurem la ceba, a foc no massa fort, fins que estigui gairebé transparent. Quan vegeu que comença a estar al punt afegiu-hi els grans d’all picats finets i daureu-los amb la ceba.

Quan la ceba i l’all estiguin a punt i sense treure’ls de la paella hi afegim el bacallà esqueixat un minut, remenant-lo tota l’estona. Després hi afegim les patates palla i ho remenem un parell de minuts (ja veureu que comencen a posar-se toves amb la calor).

Finalment hi afegim els ous batuts i ho remenem bé per evitar que es quallin massa, la idea és que el bacallà quedi sucós, sense l’ou massa quallat.

Servim el bacallà en una font i li afegim julivert tallat per sobre.

En algunes presentacions del plat també se li afegeixen olives negres.

Bom proveito!

2 thoughts on “Bacallà a bras (també conegut com Bacallà daurat)

  1. Retroenllaç: Bacallà a bras (també conegut com Bacallà daurat) | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s