Com fer un ou de xocolata

ou de xocolata blanca

Aquest any m’he animat a fer un ou de xocolata per la meva fillola, i tots pensareu… no és més fàcil comprar-lo? Jeje fàcil segur que sí, però no serà un ou tan especial com aquest! que dins porta una sorpresa personalitzada, i per això és un ou de xocolata únic. Fer-lo no és tan difícil com sembla però és important seguir els passos! Aquí teniu la recepta!

Ingredients per a 1 ou de 22cm d’alçada:

2 taules de xocolata de cobertura (blanc, amb llet o negre), això són uns 400 grams.

Jo he fet servir Nestlé postres.

Necessitareu: un motllo de 1/2 ou de pvc (jo he fet servir aquest). Important termòmetre de cuina.

Dificultat: Difícil.

Primer foneu una de les dues taules de xocolata al bany maria. Important heu de fondre la xocolata arribant a aquesta temperatura:

Xocolata blanca: 40-45ºC

Xocolata amb llet: 45ºC

Xocolata negra: 48ºC

Quan arribeu a la temperatura, retireu la xocolata del foc i ara la hem de temperar (baixar-la de temperatura) abans de posar-la al motllo.

Temperar fins a:

Blanca: 27-28ºC

Amb llet: 30ºC

Negra: 32ºC

Per refredar-la us recomano que passeu tres parts de la xocolata en un bol a part i la aneu remenant fins que baixi la temperatura (entenc que no teniu una planxa d’acer inoxidable que seria ideal per refredar).

Un cop arribeu a la temperatura, ajunteu la xocolata del bol amb la calenta, bolqueu la xocolata al motllo, i aneu movent el motllo fins que s’escampi tota la xocolata pel motllo. Un cop la xocolata estigui cobrint totes les parets del mig ou, poseu l’ou  a la nevera uns 2-3 minuts, en aquests minuts la xocolata s’haurà espessit però no haurà de quedar sòlida, trèieu l’ou de la nevera i acabeu d’escampar amb un pinzell, sobretot que la cantonada del ou sigui gruixuda, per tal que després sigui més fàcil unir les dues meitats d’ou.

Ara deixeu acabar de refredar-lo a temperatura ambient posant l’ou cap avall (com si s’hagués de desemmotllar). Amb una mica de sort l’ou caurà sol del motllo quan sigui fred. Sinó el truc que he fet servir jo és anar-li donant tocs de congelador (de 2 minuts en 2 minuts) fins que es desemmotlli.

Com fer un ou de xocolataRepetiu el procés amb l’altre meitat d’ou.

Per enganxar les dues meitats d’ou el més fàcil és escalfar un plat pla (per exemple al microones) o una planxa, poseu l’ou cap avall a sobre la superfície calenta, de manera que les cantonades de l’ou s’estovaran i es podran enganxar fàcilment. Recordeu posar llaminadures dins!! 🙂

Deixeu refredar.

Quan sigui fred el podeu embolicar, com veieu a la foto.

Bona Pasqua!!

Advertisement

2 thoughts on “Com fer un ou de xocolata

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s