Pastissets de fruita

RECEPTA PER FER 4 PASTISSETS DE FRUITA


Ingredients:

Per fer les bases de pasta: 1 rotlle de pasta brisa (sense congelar)

Per fer la crema pastissera: 1 litre de llet, 6 rovells d’ou, 200 grams de sucre, 75 grams de farina, 50 grams de Maicena, la pell d’una llimona, una branca de canyella i una beina de vainilla (al Mercadona mateix en podeu trobar)

Per a decorar: fruites variades: maduixes, kiwi, raïm, plàtan…i podeu pintar la fruita amb melmelada d’albercoc

Dificultat: Fàcil

Necessitareu: motlles d’alumini petits per fer al forn les “tartaletes”. Paper vegetal.

Primer escalfem el forn a 180º.

Talleu la pasta fent cercles una mica més gran de la mida del motlles petits (també podeu fer-ne servir un de gran i després tallar el pastís a porcions si no en teniu d’individuals) poseu paper vegetal als motlles i a sobre els cercles de pasta, amb tota la massa que us sobri de les cantonades la podeu enrotllar fent que les cantonades siguin més gruixudes o la podeu tallar. Punxem amb una forquilla la base perquè no ens pugi al coure-la i hi posem cigrons o alguna llegum seca que pesi a sobre. Ho fornegem uns 10-15 minuts a 180º, un cop passats aquests minuts els trèiem del forn, i trèiem els cigrons de sobre. Pintem amb ou batut i ho tornem a posar uns 5 minuts més al forn perquè la base (a on hi havíem posat els cigrons) no ens quedi crua.

Un cop tinguem les bases de pasta brisa a punt, caldrà fer la crema pastissera que omplirà les bases.

Per fer-la, posem al foc tota la llet (millor sencera), reservant un got de llet ple, amb la pell de la llimona, la canyella i la vainilla. La beina de vainilla es convenient tallar-la longitudinalment pel mig i rascar-la amb un ganivet, sortirà un polsim negre que podeu afegir a la llet (mireu el link). Escalfem la llet vigilant que no bulli. Quan sigui calenta la retirem i trèiem la llimona, la canyella i la vainilla.

En un bol i poseu el sucre i els 6 rovells d’ou i bateu bé, després tamiseu la farina amb la Maicena i li afegiu als rovells. Batem bé i aquesta barreja li afegim la llet calenta i ho tornem a posar al foc fins que bulli. Un cop arrenqui el bull, ho retirem del foc i deixem refredar la crema a temperatura ambient tapant-la amb film transparent per que no se’ns hi faci crosta.

Després només caldrà muntar els pastissets, recordeu que si hi poseu fruites que s’oxidin és convenient ruixar-les amb llimona per evitar que quedin negres. També podeu pintar les fruites amb melmelada d’albercoc perquè quedin més brillants.

Bon profit!!

3 thoughts on “Pastissets de fruita

  1. Retroenllaç: Pastissets de fruita | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s